Eneco

Eneco behoort tot een van de grootste leveranciers van energie en gas binnen Nederland. Het bedrijf telt 2 miljoen klanten en heeft maar liefst 7000 werknemers in dienst. Het bedrijf levert al meer dan 100 jaar energie en is gevestigd in de Benelux, United Kingdom, Duitsland en Frankrijk.

 

De tarieven van Eneco

De tarieven worden bij Eneco jaarlijks twee keer veranderd. Dit gebeurd in januari en in juli. De energievergelijker van Verlaagenergiekosten.nl weergeeft altijd de meeste recente tarieven. Bij een contract met variabele tarieven betaal je de actuele tarieven van je energieleverancier. Wanneer je beschikt over een energiecontract met vaste tarieven, dan gelden de tarieven die bij het afsluiten van het contract zijn vastgesteld. Bij prijsdalingen profiteer je niet, maar bij prijsstijgingen profiteer je dan weer wel. Om te profiteren van de beste tarieven raden wij onze bezoekers aan om te kiezen voor een contract met een duur van één jaar en vaste tarieven. Nadat het contract is afgelopen kan je weer opnieuw beginnen met het vergelijken van energieleveranciers en profiteren van speciale actietarieven en welkomskortingen.

 

Kies voor duurzame energie

Eneco investeert veel in wind- & zonneprojecten en en in energiebesparingen. Daarnaast maakt de leverancier geen gebruik van kolengestookte centrales en kernenergie. Eneco is al voor een langere tijd bezig om een duurzame koers te volgen. In de afgelopen jaren is de vraag naar groene energie ieder jaar gegroeid en hier speelt Eneco ook sterk op in door te investeren in groene initiatieven in verschillende landen.

 

Het laag- & normaal tarief bij Eneco

Afhankelijk van de regio waarin je woonachtig bent betaal je op bepaalde datums en tijden een laag- of normaal tarief. In heel Nederland betaal je tussen 7 uur s’ ochtends en 11 uur s’ avonds op werkdagen het normaal tarief. Met uitzondering van Limburg en Noord-Brabant. Hier geldt het normaal tarief tussen 7 uur s’ ochtends en 9 uur s’ avonds op werkdagen. Tijdens overige tijden betaal je als klant bij Eneco het laagtarief.

 

Betaald Eneco je opzegboete?

Eneco neemt in bepaalde gevallen jouw opzegboete over. Eneco neemt de boete eventueel over als je een leveringsovereenkomst opzegt met een vaste looptijd. Echter dien je dan wel een contract met een looptijd van minimaal 3 jaar bij Eneco af te sluiten. Eneco vergoed de boete tot maximaal € 250 per klant en € 125 per product. Wij gaven hierboven al aan dat je beter kunt kiezen voor een energiecontract van maximaal 1 jaar om zo ieder jaar weer te profiteren van hoge kortingen en mooie acties.