Engie

Vind je duurzame energie belangrijk? Dan is Engie misschien wel wat voor jou. Engie loopt voorop als het gaat om de verandering van energie. Naast dat er veel wordt geïnvesteerd in duurzame energie onderscheid het bedrijf zich ook van enkele andere leveranciers door hun klanten de eigen kosten te managen en optimaliseren.

 

De tarieven van Engie

De tarieven worden ieder jaar twee keer veranderd. Met de energievergelijker van Verlaagenergiekosten.nl bekijk jezelf vrij eenvoudig wat de prijzen voor jou zullen zijn. Bij een drie-jarig contact bij Engie ben je een stuk voordeliger uit dan bij een één-jarig contract. Echter heb je bij een één-jarig contract de mogelijkheid om ieder jaar weer te bekijken of je voordeliger uit bent met welkomskortingen van verschillende leveranciers. Sinds 1 april 2019 is het ook mogelijk om te kiezen voor CO2 gecompenseerd gas.

 

Kies voor duurzaam, kies voor Engie

Engie levert 100% duurzame herleidbare energie. Als klant bij Engie kun je zelf kiezen waar de stroom vandaan komt. De stroom wordt uit bronnen binnen Nederland en andere Europese landen gehaald. Engie heeft al veel geïnvesteerd in wind- en zonneparken en jaarlijk komen daar nieuwe bronnen bij. Een gedeelte van de omzet wordt gedoneerd aan de stichting Trees For All om zo de CO2 uitstoot te compenseren. Met de hulp van klanten heeft Engie al meer dan 20.000 bomen wereldwijd kunnen laten planten.

 

Wanneer betaal ik het laagtarief?

Beschik je over een dubbele meter bij Engie? Dan betaal je op bepaalde tijden minder voor je energie. Dit is mede afhankelijk van de provincie waar je woonachtig bent. In Noord-Brabant en Limburg geldt het laagtarief tussen 9 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends op werkdagen en in de overige provincies is het laagtarief van toepassing tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends. In het weekend en op feestdagen is de hele dag het laagtarief van toepassing.

 

De verschillende energiecontracten

Bij Engie heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere contracten. Zo kun je kiezen voor een contract met een looptijd van één jaar of een contract met een looptijd van drie jaar. Ook kan je kiezen voor een contract met een vast maandelijks tarief of het zogeheten modelcontract. Bij een modelcontract betaal je de actuele prijs. Bij prijsdalingen bespaar je dan en bij een prijsstijging moet je ook meer betalen.