Essent

Essent behoort tot een van grootste leveranciers en voorziet 2,5 miljoen klanten van elektriciteit en daarnaast nog eens 2,2 miljoen klanten van gas in Nederland. Essent heeft de ambitie om betrouwbare en duurzame energie te leveren.

 

De tarieven van Essent

Jaarlijks veranderd Essent twee keer haar tarieven. Dit doen ze aan het begin van het jaar in januari en halverwege het jaar in juli. De meest recente tarieven vind je tijdens het vergelijken met onze ernergievergelijker. Je kunt kiezen voor een contract met variabele tarieven, dan betaal je gedurende het gehele contract de meest recente tarieven. Kies je voor een contract met vaste tarieven, dan betaal je de prijs die is vastgesteld bij het opstellen van het contract aan het begin van de looptijd. Het advies van Verlaagenergiekosten.nl is om te kiezen voor een energiecontract met vaste tarieven met een looptijd van één jaar. Hiermee heb je jaarlijks weer de mogelijkheid om te profiteren van welkomskortingen, die door energieleveranciers op vergelijkssites worden aangeboden.

 

Wat voor contract moet ik afsluiten?

Bij Essent heb je de keuze uit meerdere contracten. De contracten hebben een looptijd van minimaal één tot drie jaar. Hoe langer je een contract afsluit des ter lager de maandelijkse kosten zullen zijn. Echter ben je niet altijd voordeliger uit bij het afsluiten van een langdurig contract. Zoals eerder als is aangegeven, geven veel energieleveranciers een welkomskorting bij het afsluiten van een nieuw contract. Dit is in bepaalde gevallen goedkoper dan de korting die je krijgt bij het afsluiten van een energiecontract voor een langdurige periode. Daarnaast kan je bij Essent kiezen voor een contract met vaste tarieven of variabele tarieven.

 

Levert Essent duurzame energie?

Naast de grootste energieleverancier was Essent ook de eerste leverancier die een product uitbracht met groene stroom. Dit deden ze al in 1995. Daarnaast is maar liefst 80% van de groene stroom die wordt geleverd door Essent afkomstig uit Nederland. Naast groene stroom kan je ook kiezen voor CO2-neutraal gas.