NLE

De NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) is opgericht in 2005 en profileert zich sinds 2007 als een prijsvechter. De leverancier van energie is gevestigd in Rotterdam en was één van de eerste leveranciers die zich focuste op de geliberaliseerde energiemarkt. De NLE heeft betaalbaarheid en duurzaamheid van energie hoog in het vaandel. De energie bij de Nederlandse Energie Maatschappij wordt duurzaam opgewekt. 

 

De tarieven van NLE

Bij NLE is het niet mogelijk een contract met een variabel tarief af te sluiten. Je kunt enkel een contract afsluiten met een vast tarief. Dit kun je doen voor een looptijd van één, drie of vijf jaar.

De Nederlandse Energie Maatschap verdeeld de contracten in de volgende categorieën: Beetje groen, Iets groener en Echt groen. De categorieën geven aan hoe de stroom wordt opgewekt.  

 

Wanneer geldt het laagtarief?

Aan de hand van de regio waar je woonachtig bent betaal je tijdens bepaalde tijden een laagtarief. Op werkdagen betaal je tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds op werkdagen het normaaltarief. Dit geldt voor alle provincies met uitzondering van Limburg en Noord-Brabant. In deze twee provincies gelden andere tijden voor het normaaltarief. De tijden voor het normaaltarief in Limburg en Noord-Brabant zijn tussen 7 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds. Buiten deze tijden profiteren de klanten van NLE van het laagtarief. Bij NLE kun je er echter ook voor kiezen om het enkeltarief aan te houden. Dit is doorgaans enkel geldig voor klanten zonder een dubbele meter.

 

Opzeggen bij NLE

Wanneer je een contract bij NLE wilt opzeggen, kun je dit telefonisch doorgeven. Je betaald hiervoor het lokale tarief. Stap je over naar een nieuwe leverancier hoef je doorgaans niet je contract op te zeggen. Dit wordt dan geregeld door de nieuwe leverancier. Bij vroegtijdig opzeggen van het contract wordt wel een opzegboete opgelegd. Deze boete varieert van € 50,- euro tot € 125,- per overeenkomst. Dit is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract.

Beschik je over een contract voor bepaalde tijd? Dan is het altijd mogelijk om het contract kosteloos op te zeggen. Wel dien je rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen.