Nuon

Nuon is één van de grooste aanbieders van het leveren van onder andere elektriciteit, energie en gas. Het bedrijf telt zo’n 4200 werknemers en twee miljoen klanten hebben in Nederland al voor Nuon gekozen. De energieleverancier is sinds 2009 onderdeel van Vattenfall. Vattenfall is in Europa één van de grootste leveranciers van elektriciteit- en warmteproducten. 

 

De tarieven van Nuon

Ieder jaar worden de prijzen van Nuon in januari en juni aangepast. Voor de actuele prijzen van Nuon verwijzen we je naar de energievergelijker op onze website. Hier vind je altijd de de meest recente tarieven en zie je ook of je in aanmerking komt voor een welkomskorting. Bij Nuon kan je kiezen voor zowel een contract met een vast tarief als een contract met een variabel tarief. Ook heb je de keuze uit verschillende looptijden. Ons advies is om te kiezen voor een energiecontract gedurende één jaar met een vast tarief. Zo kan je na het jaar opnieuw profiteren van een hoogoplopende welkomskorting.

 

Groene of grijze stroom

Momenteel levert Nuon zowel groene als grijze stroom. Het bedrijf heeft echter de ambitie om binnen één generatie volledig over te stappen naar groene stroom. Nuon beweert dat het momenteel nog niet haalbaar is om alle huishoudens in Nederland te voorzien van groene energie.

 

Energiecontracten bij Nuon

Als klant heb je bij Nuon de keuze uit een energiecontract met een vast of variabel tarief. Beiden contracten kunnen worden afgesloten voor den duur van één of drie jaar. Het contract zal na deze periode stilzwijgend verlengt  worden met een variabel tarief die maandelijks opzegbaar is. Tijdens het opzeggen geldt er een opzegtermijn van één maand. Wij adviseren onze bezoekers om altijd te kiezen voor een vast tarief met een looptijd van een jaar.

 

Contract opzeggen

Het contract is telefonisch op te zeggen door te bellen naar een 0900-nummer. Hier worden extra kosten voor in rekening gebracht. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier hoef je niet zelf het contract op te zeggen. Dit wordt dan voor je gedaan door de nieuwe leverancier.

Heb je een contract voor een bepaalde tijd en is de looptijd nog niet afgelopen, dan dien je een opzegboete te betalen. Afhankelijk van de resterende looptijd zal deze boete tussen de €50,- en €125,- gaan kosten. In sommige gevallen zal de nieuwe leverancier deze boete vergoeden.