Overstappen

Hoe werkt het?

Op Verlaagenergiekosten.nl vergelijk je zeer eenvoudig verschillende energieleveranciers binnen paar klikken met elkaar. Omdat wij samenwerken met tientallen Nederlandse energieleveranciers vind je bij ons altijd de beste deal. Gemiddeld besparen onze bezoekers € 280,- , maar dit kan zelfs oplopen tot € 460,- per jaar.

 

Stap 1: Vergelijken van energie

Bezoek onze vergelijkingspagina en vul een aantal gegevens in, zoals je postcode, je huidige energieleverancier en je verbruik. Mocht je niet weten wat je verbruik is kunnen wij een schatting maken. Met bovenstaande gegevens kunnen wij op zoek gaan naar de beste deals en weet je direct hoeveel je jaarlijks kunt besparen.

 

Stap 2: Selecteer een energieleverancier

Met de gegevens die zijn ingevuld tijdens stap 1 berekenen wij welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Alle bedragen op onze website zijn inclusief energiebelasting, netwerkkosten en btw. Mocht je interesse hebben in bijvoorbeeld groene stroom of wil je een bepaalde looptijd kiezen? Dan kan je dit eenvoudig instellen met onze filter. Deze vind je aan de linkerzijde van de vergelijker. 

 

Stap 3: Stap over en sluit een nieuw contract af

Nadat je jouw keuze hebt gemaakt klik je op ‘Aanvragen’. Je dient nu een formulier met de benodigde gegevens in te voeren. Deze gegevens zullen worden verzonden naar je huidige en nieuwe leverancier. Het kan enkele weken duren voordat de nieuwe leverancier een bevestigingsbrief naar je zal versturen. Nadat je bent overgestapt zal het huidige contact worden opgezegd door de nieuwe leverancier. Eventuele administratiekosten zullen niet bij de klant in rekening worden gebracht. Wel kan het zijn dat je een opzegboete dient te betalen. Dit is enkel het geval als je een contract hebt voor een bepaalde tijd en deze vroegtijdig opzegt.