Oxxio

Oxxio levert sinds 2000 energie aan Nederlandse huishoudens. Destijds nog onder de naam Energiebedrijf.com.  Momenteel levert Oxxio enkel groene stroom en is gevestigd in Rotterdam. In 2011 is de energieleverancier overgenomen voor Eneco. Eneco verkoopt naast groene stroom echter wel nog grijze stroom. 

 

De energiecontracten bij Oxxio

Als klant bij Oxxio heb je de keuze uit meerdere looptijden.  De contracten bij Oxxio hebben een looptijd van één jaar, drie jaar of voor een onbepaalde tijd (maandelijks opzegbaar). Wij raden aan om te kiezen voor een contract met een looptijd van één jaar om zo jaarlijks weer te profiteren van nieuwe welkomskortingen.

 

Levert Oxxio duurzame energie?

Er wordt gebruik gemaakt van zogeheten sjoemelstroom. Dit houdt in dat de energieleverancier grijze energie inkoopt, maar deze vervolgens zelf vergroenen.

 

Wanneer betaal ik het laagtarief?

Zoals bij de meeste andere leveranciers betaal je op bepaalde dagen en tijdens bepaalde tijden een laagtarief. Wanneer dat is hangt af van de regio waar je woonachtig bent. Om hiervan te profiteren dien je wel te beschikken over een dubbele of slimme meter. Je betaald het laagtarief van ’s avonds 11 uur tot ’s ochtends 7 uur op werkdagen en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Met uitzondering van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Hier is het laagtarief geldig van 9 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends op werkdagen en in het weekend van 11 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends.

 

Contract opzeggen

Ben je van plan om je huidige contract bij Oxxio op te zeggen? Doe dit dan één maand voor het einde van je contract. Er wordt namelijk een opzegtermijn van een maand gehanteerd en wanneer je niet op tijd opzegt wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengt met een vast tarief. Bij het vroegtijdig stopzetten van je contract wordt er een opzegboete in rekening gebracht. De hoogte van deze boete is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract.