Pure Energie

Pure Energie behoort tot de Raedthuys groep. Het doel van deze energieleverancier is om samen met de klant een duurzaam en betaalbaar energiehuishouding te realiseren. 

 

De tarieven van Pure Energie

Tweemaal per jaar worden de prijzen gewijzigd bij Pure Energie. Om te weten wat de meeste recente tarieven zijn verwijzen we je door naar onze energievergelijker. Tijdens het vergelijken vind je altijd de meest actuele tarieven van de energieleveranciers. Hier kunnen wij deze tarieven niet vermelden, want dit is afhankelijk van de provincie waarin je woonachtig bent. Tijdens het vergelijken kan je er ook direct achterkomen of je kan profiteren van een welkomskorting.

 

Is Pure Energie duurzaam?

De energieleverancier beweert zelf dat de stroom die wordt geleverd de puurste groene stroom van Nederland is. Pure Energie wekt alle stroom zelf door middel van zon- en windprojecten. De klant kan zelf selecteren van welke windmolen de stroom verwerkt dient te worden.

 

Energiecontracten bij Pure Energie

Er worden enkel contracten aangeboden met een variabel tarief. Dit houdt dus in dat bij wijzigingen van de tarieven ook je maandelijkse kosten zullen veranderen. De tarieven worden ieder jaar in januari en juni aangepast. Wanneer de prijzen stijgen zullen de maandelijkse kosten ook stijgen, maar bij een prijsdaling hoef je maandelijks weer minder te betalen. Dit contract is maandelijks op te zeggen. Wel hanteren ze een 30 dagen opzegtermijn. 

 

Het hoog- & laagtarief

Bij Pure Energie betaal je in het weekend en op feestdagen de hele dag het laagtarief en op werkdagen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends het laagtarief. Op overige tijdstippen betaal je het normaaltarief. Echter zijn er ook bepaalde regio’s waar het laagtarief vanaf 9 uur s’ avonds in gaat in plaats van 11 uur.