Qurrent

Qurrent is nog een relatief jong bedrijf. Het is in 2011 opgericht en komt voort uit een initiatief van DOEN. Dit is een stichting die zich inzet voor het verbeteren van natuur en milieu. De leverancier streeft erna om slim om te gaan met opgewekte energie en laat haar klanten net zoveel energie opwekken als dat ze gebruiken. Dit wordt gedaan met zonnepanelen en windmolens. Qurrent streeft ten opzichte van andere energieleverancier niet naar de maximale winst.

 

De tarieven van Qurrent

Benieuwd wat de tarieven van Qurrent voor jou zullen zijn? Bezoek onze energie vergelijken pagina om er achter te komen. De tarieven zijn afhankelijk van een aantal aspecten en daarom kunnen wij deze hier niet vermelden. Je kunt kiezen uit een contract met een variabel tarief of een contract met een vast tarief. Ook heb je de keuze om een contract af te sluiten voor verschillende looptijden.

 

Is Qurrent duurzaam?

De energieleverancier heeft zelf al aangegeven dat grijze stroom niet meer van deze tijd is en biedt daarom enkel groene stroom aan. De ambitie van Qurrent is dat iedereen net zoveel stroom opwekt als dat zij verbruiken. 

 

Contract opzeggen

Het is niet mogelijk om je energiecontract telefonisch op te zeggen. Dit dien je via de mail of schriftelijk te doen. Bij het opzeggen geef je jouw naam en klantennummer op en geef je aan dat je wilt opzeggen. Wat je niet vaak ziet is dat het bij Qurrent mogelijk is om je contract maandelijks op te zeggen zonder opzegtermijn. Ook wordt er nooit een opzegboete opgelegd.

Wanneer je van een andere energieleverancier overstapt naar Qurrent en je huidige contract nog niet afgelopen is, dan zal Qurrent pas het contract in laten gaan wanneer je huidige contract is afgelopen. Hiermee voorkom je een opzegboete.